İçeriğe geç

Yolcu Otobüsü Hangi Sınıf

Otobüs hangi sinif?

Otobüs sürmek için gereken ehliyet sınıfı budur. Yaş sınırı 24’tür ve en azından B grubu ehliyet gereklidir.

A sınıf hangi araçları kullanır?

A Sınıfı ehliyetle her türlü motosikleti kullanma hakkına sahipsiniz ve silindir kapasitesi veya güç konusunda hiçbir kısıtlama yoktur. Örneğin, Türkiye’de A Sınıfı ehliyet sahipleri hafif, orta veya büyük motosikletleri kullanma hakkına sahiptir. Bu motosikletlerde silindir kapasitesi veya güç konusunda hiçbir kısıtlama yoktur.

D sınıfı hangi araçları kullanır?

Sınıf D temel olarak tüm minibüsleri ve otobüsleri kapsarken, sınıf D1 minibüslere özeldir. Sınıf D1 ve sınıf D ehliyetleri arasındaki bir diğer fark, araç türüne ek olarak, yaş gereksinimidir. D1 için 21 yaş yeterliyken, D sınıfına geçmek için 24 yaşında olmanız gerekir.

C sınıfı hangi araçları kullanır?

Sınıf C ehliyetiyle hangi araçların kullanılabileceği sorusu sürücüler arasında yaygın bir sorudur. Sınıf C ehliyeti olan kişiler çekici veya kamyon kullanabilirler. Taşınabilecek maksimum yük 750 kg’dır.

1 ve 2 sınıf araçlar hangileri?

Sınıf 1 Araçlar: AKS menzili 3,20 metreden az olan araç modelleri. Sınıf 2 Araçlar: AKS menzili 3,20 metreden fazla olan araç modelleri. Sınıf 3 Araçlar: 3 AKS’li uzun araç modelleri. Sınıf 5 Araçlar: AKS numarası 6 ve üzeri olan uzun araç modelleri.

4. sınıf araçlar hangileri?

Sınıf 4 araç: AKS (aks sayısı) sayısı 4 veya 5 olan herhangi bir araç sınıf 4 araçtır. Kamyonlar sınıf 4 araçlardır.

A A1 A2 nedir?

Motor hacmi ve beygir gücü açısından A1 ehliyeti, maksimum 125 cm³ hacimli ve 14 beygir gücündeki motosikletler için geçerlidir. A2 ehliyetine sahip sürücüler, maksimum 600 cc hacimli motosikletleri kullanabilirler. Motosikletler için en yüksek ehliyet, A sınıfı ehliyettir.

A sınıfı araçlar hangileri?

A segmentinde hangi araçlar var?Fiat 500.Toyota Aygo.Hyundai i10.Fiat Panda.Kia Picanto.Citroen C1.Peugeot 107.Audi A1.Daha fazla makale…•15 Ekim 2023

B sınıfı hangi araçları kullanır?

Otomobiller: B ehliyeti binek otomobiller için geçerlidir. Bu araçlar genellikle kişisel kullanım, ticari amaçlar veya kiralama için kullanılır. Motosikletler: 125 cm³’e kadar deplasmana veya 35 kW’a kadar motor gücüne sahip tüm motorlar A1 veya B sınıfı ehliyetle kullanılabilir.

E sınıfı ehliyet nedir?

E sınıfı ehliyet (sürüş izni) sahipleri, hafif ticari araçlar; ağır ticari araçlar, çekiciler, teslimat kamyonetleri ve otomobiller gibi araçlar kullanılır. Prensip olarak, E sınıfı ehliyet sahipleri, B, B1, D1, F ve M sınıfı ehliyetlerin de izin verildiği tüm araçları kullanabilirler.

30 kişilik otobüs hangi ehliyet kullanır?

D Sınıfı ehliyet, otobüs şoförlerinin almak zorunda olduğu ehliyet türüdür.

E sınıfı ehliyet kaç TL?

Yeni ehliyete geçmek isteyenler için E sınıfı ehliyet fiyatları 13 + 2 TL’dir. Mevcut yeni ehliyetin kaybolması veya yıpranması durumunda 145 + 624 TL olmak üzere 769 TL ödeme yapılması gerekmektedir.

F sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?

Lastik tekerlekli traktör kullanmaya izin veren ehliyet türüne F ehliyeti denir. F ehliyetine sahip kişiler traktör kullanmanın yanı sıra motorlu bisiklet yani moped kullanma hakkına da sahiptir.

G sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?

G sınıfı ehliyet sahipleri iş makinelerini kullanabilirler. Bu kategorideki yaş sınırı 18’dir.

M sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?

M kategorisi ehliyetle kullanılan araçlar Ancak, M kategorisi ehliyet almak istiyorsanız, kullanmanıza izin verilen araç türü bir MOPED olmalıdır. Bu, yukarıda belirtilen belirli kriterleri karşılayan 2, 3 ve 4 tekerlekli elektrikli araçları içerir.

2. sınıf araç ne demek?

ACHSPLATZ 3.

3.sınıf araçlar hangileri?

ARAÇ SINIFLARISınıfAraç tipiAKS Aralık1Aks aralığı 3,20’den az 2 akslı araç<3,202Aks aralığı 3.

6. sınıf araçlar hangileri?

1.6) Sınıf L6: Azami hızı 45 km/saati aşmayan dört tekerlekli araçtır. 1.7) Sınıf L7: Boş ağırlığı 0,4 tondur (mal taşımacılığına yönelik araçlarda 0,4 ton).

Araç sınıfı nasıl öğrenilir?

Ayrıca hesap bilgisi sorgulama sayfası üzerinden HGS etiketinin PTT aracılığıyla alınması durumunda PTT sayfasına yönlendirilerek tüm geçiş detayları, HGS etiket numarası, araç sınıfı gibi bilgilere ulaşılabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir